Hovězí guláš s chlebem

Autor receptu: piskotka (63 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
10× přidáno do oblíbených

Na rozpáleném sádle osmažíme cibuli nakrájenou na kostičky do růžova. Přidáme jemně nakrájenou papriku. Poté přidáme na kostky nakrájené maso a ze všech stran za stálého míchání zprudka osmahneme. Přidáme sůl, pepř, sladkou i ostrou papriku a gulášové koření. Stále mícháme, mírně podlijeme trochou vody a zakryté dusíme do měkka asi 2 hodiny. Pokud směs přendáme do tlakového hrnce (je přidaná i voda), zavřeme, maso bude hotové asi za 30 min. Směs poprášíme lžící hladké mouky, přidáme gulášovou kostku a krajíc tvrdého nastrouhaného (rozmixovaného) chleba. Přilijeme horkou vodu (kolik chceme guláše) a za stálého míchání provaříme asi 7 minut. Podáváme s chlebem, pečivem, s těstovinami nebo houskovým knedlíkem. Nejlepší je ohřívaný druhý den.

Komentáře a dotazy…