Haxe-koleno pro zdraví

Autor receptu: (28 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(1 hlas)
Ohodnotit recept
20× přidáno do oblíbených

Cibule oloupeme a nakrájíme na hrubo. Česnek oloupeme a nakrájíme na tenké plátky, některý trochu rozetřeme. Půlku cibule dáme na dno pekáčku. Poté nařízneme několikrát kolena z obou stran a do zářezů vsuneme plátky i vetřeme pomačkaný česnek. Potom kolena položíme do pekáčku na cibuli a posypeme solí, kmínem a zbytkem cibule a zbytkem česneku (pokud jsme nedali veškerý česnek do zářezů a nějaký zbyl). Zalijeme cca 3 dl vody a přiklopíme druhým pekáčkem. Takto pečeme v předehřáté troubě na 190 °C asi hodinu a 40 minut. Potom pekáček sundáme a pečeme dalších 40 minut. Jako další krok pekáček vyndáme z trouby, kolena vyndáme ven a do pekáčku rozprostřeme vymačkané kysané zelí, které jsme si předem ochutili solí, cukrem, octem a kořením (nové koření, hřebíček a bobkový list). Na zelí položíme kolena, ale otočíme je vzhůru nohama a bez přiklopení pečeme dalších 40 minut. Zelí se nasákne a promíchá s cibulí a česnekem a dostane zvláštní chuť. Dá se to jíst z knedlíkem nebo vařenými brambory nebo jen s chlebem.

Komentáře a dotazy…