DIA koláč s jahodami

Autor receptu: Bábrle Inka (1292 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
10× přidáno do oblíbených

TĚSTO: hl.+hr.mouka, ovoc.cukr ,sůl, vejce, máslo - NÁPLŇ: jahody, citron.šťáva, tvaroh, marmeláda, citron.kůra - POLEVA:horzn.šťáva,voda, želatina, uměl.sladidlo Všechny přísady na těsto zpracujeme, zabalíme do potravinové fólie a dáme na 30 minut do lednice odpočinout. Troubu předehřejeme na 225°, formu vyložíme pečícím papírem nebo vymažeme tukem. Těsto znovu propracujeme, vyválíme a vložíme do formy, pak několikrát propíchneme, navrch položíme pečící papír a nasypeme na něj suché luštěniny. Korpus pečeme 15 minut, pak sundáme papír s luštěninami a ještě 10 minut pečeme. Jahody omyjeme a 200g z nich spolu s citronovu šťávou rozmačkáme na pyré. Přidáme tvaroh, marmeládu a nastrouhanou citronovu kůru; vše promícháme a namažeme na dortový korpus. Zbylé jahody rozpůlíme a položíme na náplň. Na polevu svaříme hroznovou šťávu se 125ml vody a práškovou želatinou, osladíme tekutým sladidlem. Necháme vychladnout a jahody přelijeme. Dort dáme ztuhnout a nakonec ozdobíme mátovými lístky.

Komentáře a dotazy…