Černo-bílé řezy

Autor receptu: Bábrle Inka (1292 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
5× přidáno do oblíbených

Vypeckované třešně z kompotu necháme okapat. Máslo pokojové teploty ušleháme s cukrem a solí, postupně přidáváme vejce a tresť. Nakonec přidáme mouku smíchanou s prdopeč a mandle. Asi 2/3 těsta rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem, zbytek těsta smícháme s mlékem a kakaem. Tmavé těsto rozetřeme na světlé a poklademe třešněmi. Pečeme asi 30 minut při 180° (horkovzduch 160°, plyn stupeň 2). Vychladlý moučník přelijeme tmavou nebo mléčnou čokoládovou polevou a posypeme nasekanými pistáciemi.

Komentáře a dotazy…