Brusinková očka

Autor receptu: Bábrle Inka (1292 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
11× přidáno do oblíbených

Do mouky zapracujeme nakrájené maslo, k němu přidáme cukr, vejce a zpracujeme hladké těsto. Těsto zabalíme do potravinářské fólie a necháme v chladničce hodinu odpočinout. Oloupaná jablka bez jádřinců nakrájíme na plátky asi 1/2 cm silné. Těsto vyválíme na placku 30 cm a dáme do formy 24 cm, zatlačíme ho a přimáčkneme ke krajům. Přebytečné těsto odkrojíme. Dno koláče propícháme vidličkou a předpečeme 10 minut při 180°, předpečený korpus necháme zchladnout, na dno rozetřeme meruňkovou marmeládu a dokola vyskládáme plátky jablek tak, aby se částečně překrývaly. Zakryjeme jimi celé dno, pak posypeme cukrem a skořicí. Do středu každého pplátku jablka dáme kopeček brusinkové marmelády. Vložíme zpět do trouby a necháme 25 minut dopéct při stejné teplotě. Upečený koláč vyndáme a rozkrájíme.

Komentáře a dotazy…