Beignet, smažené francouzské pečivo

Autor receptu: david.cz (51 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
15× přidáno do oblíbených
  1. Marcipán prohněteme s moučkovým cukrem a s rumem. Švestky a meruňky po straně nařízneme. Meruňky naplníme marcipánem a švestky oloupanými mandlemi. Na naříznuté straně ovoce jemně přitlačíme.
  2. Mouku prosijeme s práškem do pečiva. Přidáme vejce, 2 lžíce mléka a špetku soli a vypracujeme hladké těsto.
  3. Ve fritovacím hrnci nahřejeme tuk na smažení na 180°C. Plněné meruňky a švestky obalíme těstem a postupně smažíme v nahřátém tuku dozlatova. Hotové pečivo vyjmeme a necháme okapat na papírovém ubrousku.
  4. Nakonec v hlubokém talíři smícháme cukr se skořicí a ještě teplé kobližky v něm obalujeme.

Komentáře a dotazy…