Bavorské klobásky se zelím

Autor receptu: Bábrle Inka (1292 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
8× přidáno do oblíbených

Špek nakrájíme nadrobno a v kastrolu opečeme dozlatova. Oloupané cibule podélně rozpůlíme, pokrájíme na silnější plátky, přidáme ke špeku a necháme zesklovatět. Přidáme lžíci másla, ocet, cukr a koření podle chuti a všechno mícháme dokud cukr nezkaramelizuje. Kysané zelí necháme okapat a pokrájíme nadrobno. Přidáme ho do kastrolu, podlijeme trochou vody a zvolna dusíme doměkka. Podle potřeby ho ještě dosolíme a opepříme. Pokud chceme, můžeme do hotového zelí vmíchat na kostičky pokrájené jablko. Cibulky a petrželku pokrájíme a zlehka orestujeme na zbytku másla. Oloupané brambory, nakrájené na menší kousky uvaříme v osolené vodě, uvařené scedíme, rozšťoucháme a promícháme s orestovanými cibulkami a petrželkou. Klobásky na grilu nebo na pánvi opečeme dozlatova, rozdělíme na talíře a podáváme se šťouchanými brambory a dušeným zelím. TIP: Kdo má rád zelí sladkokyselé, místo soli a pepře, přidá asi 2 lžíce pískového cukru.

Komentáře a dotazy…