Staňte se našimi fanoušky na:

Zelné překvapení

Autor receptu: asona (237 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
4× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

1) Listy zelí povaříme 15 minut v osolené vodě. 2) Jednu cibuli nakrájíme najemno a osmahneme ji na oleji. Přidáme česnek a 250 g nakrájených žampionů. Necháme vychladnout. 3) Perník nastrouháme, smícháme ho s vejcem, kešu, solí, pepřem a nasekanou pažitkou. Nakonec přidáme vychladlou cibulovou směs. 4) Vše to zabalíme do zelných listů, které pak podusíme 20 minut ve vývaru. 5) Mezitím si připravíme omáčku - druhou cibuli a pokrájené hrušky orestujeme na oleji, přidáme mléko, zbytek žampionů a smetanu a povaříme. Nakonec přidáme rozdrobenou gorgonzolu a vaříme do zhoustnutí. 6) Zelné rolky podáváme přelité omáčkou.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!