Staňte se našimi fanoušky na:

Plněné smrže

Autor receptu: ladislava.jankovska (121 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: Vegetariánské
(0 hlasů)
Ohodnotit recept

Ingredience

Pracovní postup:

Máte-li štěstí a najdete na své výpravě do lesa smrže, pozor, nezaměnit za prudce jedovatého ucháče , má hodně vlnitý klobouk, zatímco smrže mají klobouk špičatý s komůrkami po celém povrchu klobouku. Houba je celá dutá (také tím se liší od ucháče) Odkrojíme nožičky až u klobouku a nasekáme je. Na trošku oleje dáme smažit cibulku, a po zesklovatění přidáme nasekané nožičky a smažíme společně až do zlato hněda. Přilijeme trošku mléka, půl kostky, všechny sýry, 3 lžičky houbového koření, pepř. Sýry rozpustíme, je-li třeba, přikápneme trošku mléka, trochu sójovky a strouhanku. Vznikne vláčná hmota, kterou plníme" po žížalkách" smrže. Zbytek sýrové hmoty naředíme mlékem, aby vznikla omáčka. Smrže naskládáme do olejem vytřeného pekáčku, posypeme zbytkem houbového koření a pepřem. Přilijeme asi deci vody, rozdrolíme do ní půl kostky, přikryjeme a dáme do trouby na 170°C. Hlídáme, aby se voda nevyvařila, pokud je třeba, přiléváme horkou. Mezi tím uvaříme brambory a na malém ohni ohřejeme a rozšleháme omáčku. Než vypneme smrže, kápneme ještě trošku sójovky do výpeku. Voda by měla být téměř vydušená. Pro masožravce se mohou naplnit smrže ochuceným mletým masem, dělala jsem a bylo to dobré. Nejlepší je s kořením do mletých mas, dávala jsem trochu sýru, aby to lépe drželo.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!