Staňte se našimi fanoušky na:

Zdendovy houbové karbanátky

Autor receptu: Dědeček Hříbeček (507 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
3× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • hladká mouka
  • rostlinný olej (na smažení)
  • sůl
  • 4 vejce
  • kmín (drcený)
  • pepř
  • mléko
  • 4 rohlíky
  • strouhanka
  • 2 cibule
  • 600 g hub (čerstvých)
  • 150 g špeku (slanina)

Pracovní postup:

Oloupanou cibuli uvaříme v osolené vodě a necháme vychladnout. Do vývaru z cibule namočíme žemle. Očištěné houby pokrájíme a osmažíme na rozškvařené slanině s mletým kmínem a pepřem. K houbám přidáme vařenou, rozsekanou cibuli, důkladně vyždímané žemle, 3 vejce a dobře promícháme. Je-li směs příliš řídká, přidáme strouhanku. Z připravené směsi formujeme karbanátky, obalujeme je v mouce, ve vejci rozšlehaném s mlékem a ve strouhance. Smažíme je po obou stranách dozlatova v rozehřátém oleji. Usmažené podáváme s bramborovou kaší.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!