Staňte se našimi fanoušky na:

Zapečený rýžový nákyp

Autor receptu: Sjuzi (6 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: Bezlepkové
Dětská strava
Vegetariánské
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

1 hrnek kulatozrnné rýže několikrát propláchneme ve vodě. Po propláchnutí dáme rýži do hrnce a zalijeme ji potřebným množstvím mléka. Za občasného míchání vaříme na mírném plameni cca půl hodiny (na indukční desce volím 4-5 stupeň). Během vaření rýže potřebuje občas dolít mléko, celkem do rýže naliji přibližně 1 litr. Až bude rýže měkká a bude mít kašovitou konzistenci (ne příliš řídkou), sejměte hrnec z plotýnky a počkejte, až rýže vychladne (ideálně na pokojovou teplotu). Vychlazenou rýži oslaďte dle chuti (já dávám 2 lžíce moučkového cukru), přidejte žloutky ze 2 vajec. Z bílků vyšlehejte sníh, který opatrně vmíchejte do rýže. Následně vymažte pečící formu máslem a směs vlijte do formy. Na vrch rýže můžete pokrájet své oblíbené ovoce. Já přidávám jakékoliv ovoce ze zahrádky (jablka, jahody, švestky, rybíz, třešně, broskve,.), nebo klidně i kompotované broskve/ meruňky. V posledním kroku už jen pekáč vložte do předem vyhřáté trouby (180°) na 30 - 40 minut.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!