Staňte se našimi fanoušky na:

Tvarohové knedlíky s čertsvými jahodami

Autor receptu: Konato (60 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: Vegetariánské
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
80× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Žloutky dáme do mísy a třeme je s lehce změklým máslem, moučkovým cukrem, vanilkovým cukrem a špetkou soli. Poté přidáme měkký tvaroh a dobře prošleháme. Přisypeme polohrubou mouku, krupici a citronovou kůru a vypracujeme hladké těsto Zabalíme je do potravinářské fólie, dáme do lednice a necháme v chladu asi půl hodiny odležet. Poté těsto vyválíme na pomoučeném vále na plát silný asi půl centimetru, ze kterého kulatou formičkou nebo hrnečkem vykrajujeme kolečka. Můžeme také z těsto odkrajovat menší kousky a prsty vytvarovat tenké placičky, Jahody pečlivě omyjeme, očistíme a necháme je oschnout. Na každé kolečko těsta položíme jahodu a a dobře ji zabalíme. Ve větším hrnci přivedeme k varu větší množství lehce osolené vody. Vložíme do ní knedlíky a vaříme asi 7 až 10 minut. Poté je vyjmeme a rozdělíme na talíře. Nakonec je podle chuti posypeme strouhaným tvrdým tvarohem smíchaným s moučkovým cukrem a přelijeme rozehřátým máslem. Můžeme je dochutit skořicovým cukrem.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

sonizna |24. září 2014
Jahody podporují obnovu kožních buněk a slouží jako prevence rakoviny. Odpovědět
slu |14. června 2014
také děláme Odpovědět
lukas.piskor |1. listopadu 2013
mnamka Odpovědět
johny |23. srpna 2013
dobré Odpovědět
Gabrielle |19. června 2013
ráda vyzkouším Odpovědět
macik |4. června 2013
skusim Odpovědět
zdenka.r |4. června 2013
vyzkouším Odpovědět
Mona22 |2. června 2013
vyzkouším :) Odpovědět
sarka.tuslova |31. května 2013
Moc hezké :) Odpovědět
Michi |30. května 2013
like Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!