Staňte se našimi fanoušky na:

Zapečený fenykl

Autor receptu: Sůl nad zlato (194 receptů)

Množství: 4 osoby
Obtížnost: Snadné
Příprava: 45 min.
Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: Vegetariánské
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

  1. Z fenyklu odřízneme řapíkaté stonky a nať (část si ponecháme na ozdobu). Bulvy rozkrojíme na čtvrtky, odstraníme košťál a ještě rozdělíme na menší dílky. Dáme je na 5 minut do vroucí osolené vody, povaříme do poloměkka a scedíme.
  2. Pak je naskládáme do vytřené a vysypané mísy, střídavě s nakrájenými rajčaty. V hrnku smícháme obě smetany, přidáme prolisovaný česnek, sůl, špetku pepře a přelijeme stejnoměrně zeleninu v míse.
  3. Povrch posypeme kostičkami slaniny a nastrouhaným sýrem. Zapékáme 20 minut. Na talíři ozdobíme porce fenyklem.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!