Staňte se našimi fanoušky na:

Zapečené lilky s masem

Autor receptu: anasy (500 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
3× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • na vymazání zapékací misky máslo
  • uvařeného , 300 g kuřecí
  • 250 ml smetana
  • 4 ks brambory
  • 2 ks cibule
  • 4 ks lilek
  • 4 ks rajče
  • 4 stroužek česnek
  • 30 dkg eidam

Pracovní postup:

Lilky si nakrájíme na kolečka - posolíme a necháme odležet, aby pustily vodu. Zapékací misku si vymažeme máslem a dáme do nich polovinu lilku. Osolíme, posypeme nakrájeným česnekem, petrželkou a bazalkou. Na ně dáme brambory, nakrájené maso a kolečka cibule a oloupaná rajčat. Navrch dáme zase lilky, zasypeme je česnekem a bylinkami. Přelijeme smetanou s vajíčkem, nastrouhaným sýrem, přidáme sůl a pepř. Zapékáme v rozehřáté troubě asi 20min.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

jana.remkova.7 |2. července 2013
Mám ráda recepty na lilek. V Egyptě odkud jsem se vrátila dělali taková kolečka, byla vždy u snídaně, jakoby pečené lupínky. Byly skvělé, křupavé a mrzí mne, že neznám recept. Určitě byly nějak namarinované a opečené. Odpovědět
macik |1. července 2013
zkusím Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!