Staňte se našimi fanoušky na:

Grilované kedlubny s uzeným nebo kuřecím masem

Autor receptu: Lucie Dýnová (358 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: Zdravé
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Kedlubny nakrájíme na kostičky, vsypeme do trochy vařící osolené vody a dusíme do měkká. Ocedíme je, necháme dobře odkapat, vložíme do čtyř vymaštěných malých zapékacích misek (nebo do jedné mělké zapékací misky nebo kastrolu) a posypeme drobně nakrájeným masem. Z kousku másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji mlékem, povaříme, osolíme a opepříme. Omáčka má být středně hustá. Vmícháme polovinu strouhaného sýra a žloutek, nalijeme ji na kedlubny s masem, vše posypeme zbylým strouhaným sýrem a zapečeme pod grilem, až se sýr roztaví. Podáváme s brambory nebo s pečivem.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!