Staňte se našimi fanoušky na:

Žampiony

Autor receptu: Fíííra (508 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

PIKANTNÍ KOLÁČ 50ml mléka, 10g droždí, 2 lžičky cukru, 250g polohrubé mouky, sůl, 1 vejce, tuk na pekáč Náplň - olej, 1 cibule, 250g žampionů, drc. kmín, sůl, ml.pepř, 2 vejce, 50g strouhanky, 100g pórku Ve vlažném mléce rozpustíme droždí, přidáme cukr, 2 lžíce mouky, promícháme a necháme na teplém místě kynout. Do mísy nasypeme zbylou mouku, přidáme sůl, přilijeme 80ml vody s rozšlehaným vejcem, kvásek a vymícháme hladké testo, necháme ho vykynout. Na oleji osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme na větší kousky nakrájené žampiony, koření a dusíme. Nakonec přidáme nakrájený pórek, osolíme, krátce podusíme a necháme vychladnout. Strouhanku osmahneme na oleji. Vykynuté těsto rozválíme a dáme do vymazaného pekáče. Žampiony smícháme s vejci a směs rozdělíme na těsto. Koláč zapékáme v předehřáté troubě při mírné teplotě 10 minut. Pak ho posypeme strouhankou a pečeme ještě asi 20 minut. KARBANÁTKY 250ml oleje, 1 cibule, 3 stroužky česneku, 250g žampionů, sůl, pepř, 1 jarní cibulka, 3 rohlíky, 2 vejce, 100g hladké mouky, 120g strouhanky Na 50ml oleje orestujeme najemno nasekanou cibuli a na tenké plátky pokrájený česnek. Přidáme očištěné na plátky nakrájené žampiony, osolíme, opepříme a dusíme tak dlouho, dokud se neodpaří tekutina. Nakonec přidáme nakrájenou jarní cibulku a promícháme. Rohlíky nakrájíme na drobné kostičky, smícháme s jedním vejcem a podušenými žampiony, osolíme a opepříme. Směs dáme do chladničky odležet. Z vychlazené směsi uděláme osm karbanátků, obalíme je v trojobalu (mouka,vejce,strouhanka) a osmažíme na zbylém oleji. Jako příloha se hodí opečené brambory a tatarka. PIKANTNÍ PLNĚNÉ 8 velkých žampionů, olej na potření , 1 zelená paprika, 70g eidamu, sůl, pepř, ml. paprika sladká, 4-6 lžic chilli omáčky Žampiony očistíme, oddělíme nožičky, kloboučky osolíme, opepříme, opaprikujeme a z vnější strany potřeme olejem. Papriku a sýr nakrájíme na kostičky, smícháme s polovinou chilli omáčky a směsí naplníme houby. Z alobalu uděláme 8 mističek a dáme do nich žampiony, grilujeme asi 20 minut. Zbylou chilli omáčku dáme zvlášť. Jestli máte rádi ostřejší jídla dejte místo eidamu nivu a sladkou papriku nahraďte pálivou. Jestli dáváte přednost jemnější chuti místo chilli omáčky dejte kečup.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!