Staňte se našimi fanoušky na:

Výborné jidáše

Autor receptu: kla4 (177 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: Vegetariánské
(0 hlasů)
Ohodnotit recept

Pracovní postup:

Připravíme si kvásek z droždí, špetky cukru a mléka. Do mísy dáme mouku, vejce, cukr, sůl, kvásek, rozpuštěný tuk a vlažné mléko. V ruce uhněteme těsto a necháme aspoň 1 hodinku kynout. Pomocí lžíce uděláme malé bochánky, ze kterých vytvarujeme delší provaz a motáme malé jidáše. Hotové jidášky poklademe na vymazaný plech, potřeme žloutkem a můžeme posypat mákem. Pečeme ve vyhřáté troubě dozlatova. Dobrou chuť :)

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!