Staňte se našimi fanoušky na:

Ananasový dort

Autor receptu: Pavel Mašál (308 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Pro zkušené
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: Vegetariánské
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
13× přidáno do oblíbených

Ingredience

Pracovní postup:

Žloutky dobře rozmícháme s cukrem, potom zlehka vmícháme tuhý sníh připravený z bílků a mouku. V dortové formě, kterou jsme vymastili a vysypali moukou, na dvakrát upečeme 2 piškotové těsta. Práškovou želatinu vsypeme do poháru, zalijeme ji 2 lžícemi vody a necháme nabobtnat. Upečená a vychladlá piškotová těsta lžičkou vydlabeme tak, aby na spodku i na okraji zůstala asi 2 cm vrstva. Z ananasové konzervy slijeme šťávu do nádoby, zahřejeme ji na sporáku a rozpustíme v ní nabobtnalou želatinu. Ananas nakrájíme na malé kousky. Ze smetany připravíme šlehačku, přisladíme ji moučkovým cukrem, vmícháme do ní vychladlou ananasovou šťávu se želatinou. Z takto upravené šlehačky odložíme určitou část, kterou použijeme na ozdobu povrchu dortu. Do zbývající části přimícháme nakrájené kousky ananasu. Několik kousků si ponecháme na ozdobu. Oba dva piškotové díly naplníme šlehačkovou hmotou a mírným tlakem je vzájemně spojíme. Povrch a strany potřeme zbylou šlehačkou, přizdobíme kousky ananasu a pomocí cukrářského sáčku s trubičkou je dozdobíme. Hotový dort dáme na podnos a v chladu ho necháme 2 až 3 hodiny důkladně ztuhnout.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Semyaza |5. března 2014
vyzkouším Odpovědět
Teris19 |23. řijna 2013
pěkné Odpovědět
Gabrielle |11. července 2013
mnam :) Odpovědět
Gogosek |4. července 2013
super Odpovědět
dree |21. června 2013
určitě vyzkouším Odpovědět
PetulkaH |15. června 2013
vypadá to dobře Odpovědět
Lenny |15. června 2013
lákavé k vyzkoušení Odpovědět
Zorushka |18. února 2013
miluji nananas :-) Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!