Staňte se našimi fanoušky na:

Výborné francouzské brambory

Autor receptu: maka (235 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
69× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Moravské uzené uvaříme doměkka. Necháme vychladnout a pak nakrájíme na kostičky. Přichystáme si uvařené brambory, vajíčka uvařená natvrdo, okurky a všechno nakrájíme na plátky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Na pánvi rozpálíme olej a cibuli na něm orestujeme. Přidáme k ní moravské uzené maso a opečeme ho dozlatova. Připravíme si pekáček, vymažeme ho tukem. Poté do něj vrstvíme brambory, vejce, okurku a směs uzeného masa s cibulkou tak, aby poslední vrstvu tvořili opět brambory. Nakonec všechno zalijeme sladkou smetanou a posypeme strouhaným sýrem. Rozpálíme troubu na 180 stupňů a brambory v ní zapékáme pěkně dozlatova.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

biglol |14. listopadu 2013
dobrota Odpovědět
Lenny |12. června 2013
taky jej mám moc ráda Odpovědět
petra.konfrstova |21. května 2013
ukládám, vyzkouším, díky za recept!!! Odpovědět
Januse |17. května 2013
dobré Odpovědět
FOTOrecepty |15. května 2013
Taky bych rád ochutnal, tenhle recept ;-) Odpovědět
Mišička |11. května 2013
Už vím co bude zítra k obědu. Vypadá to moc fajnově. Odpovědět
Jerry13 |11. května 2013
super ;) Odpovědět
gwendy |8. května 2013
přidávám do oblíbených Odpovědět
lucie.s.kopecka |7. května 2013
ráda vyzkouším :) Odpovědět
eviti |6. května 2013
vyzkouším Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!