Staňte se našimi fanoušky na:

Vločkové moučníky

Autor receptu: Estrella (503 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Ingredience

Pracovní postup:

KOLÁČ S OSTRUŽINAMI 150g špaldových vloček, 160g hnědého třtinového cukru, 120g polohrubé špaldové mouky, 120g rozpuštěného másla, 1 rozmixovaný banán, 1 lžíce mleté skořice, 1/2 lžičky jedlé sody, špetka soli; Náplň - 1/2kg ostružin, 2 lžíce cukru, 2 lžíce červeného vína, 1 lžíce citronové šťávy Smícháme vločky s moukou, hnědým cukrem, sodou, špetkou soli a mletou skořicí. Přidáme máslo rozpuštěné a zchladlé, rozmixovaný banán a promícháme. Uděláme hladké těsto a necháme asi 15 minut odležet. Ostružiny nasypeme do kastrůlku, přidáme víno, cukr a citronovou šťávu, za občasného míchání podusíme. Až to začne houstnout, stáhneme z plotny a necháme trochu zchladnout. 2/3 těsta rozetřeme na plech s pečícím papírem a pečeme asi 20 minut na 170°C, dokud nezačne zlátnout. Pak potřeme ostružinami, rozdělíme na ně zbylé těsto a koláč pečeme ještě 20 minut. Hotový necháme prochladnout a nakrájíme. */ Koláč jde upéct i ze zmrazených ostružin. BUCHTY S BANÁNY 400g polohrubé špaldové mouky, 100g špaldových vloček, 801g rozpuštěného vychladlého másla, 260ml mléka, 1 žloutek, 25g droždí, 1 lžíce cukru, špetka soli, mouka na vál, 1 bílek na potření, sádlo na pomaštění (asi 110g), moučkový cukr na posypání; Náplň - 150g špaldových vloček, 100g čokolády na vaření, 1 banán, 60g curku, 50g másla, 1 lžíce rumu, špetka soli V polovině vlažného mléka rozmícháme droždí se lžící cukru a na teplém místě necháme vzejít. Do mísy prosejeme mouku se solí, přidáme vločky (předem rozsekané v mixéru) a do středu uděláme důlek. Nalijeme do něj kvásek a zbytek vlažného mléka, přidáme žloutek a všechno mícháme a hněteme vařečkou asi 5 minut. Pak přilijeme rozpuštěné máslo a dál hněteme, až budeme mít vláčné těsto. Zakryjeme utěrkou a necháme v teple vykynout. Vločky za stálého míchání opražíme na másle dozlatova a necháme vychladnout. Banán rozmixujeme s cukrem a promícháme s nakrájenou čokoládou, přidáme sůl, rum a znovu promícháme, necháme asi 10 minut odpočinout. Vykynuté těsto přendáme na pomoučený vál a rozválíme na sílu asi 1,5 cm, nakrájíme na čtverce 9x9 cm a doprostřed každého dáme plnou lžičku náplně. Okraje čtverců potřeme bílkem rozšlehaným ve 2 lžících vody, protější rohy spojíme a okraje k sobě přitiskneme, aby náplň nebyla vidět. Buchty zakulatíme, potřeme po stranách rozpuštěným sádlem a naskládáme těsně vedle sebe do vymazaného pekáčku. Necháme ještě asi 10 minut nakynout, pak potřeme zbylým bílkem a pečeme dozlatova na 160°C.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!