Staňte se našimi fanoušky na:

Vídeňské buchtičky s krémy

Autor receptu: Ahasver (506 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

BUCHTIČKY: 250g hladké mouky, 10g čerstvého droždí, 35g krupicového cukru, 2 žloutky, 40g másla, 100ml mléka, špetka soli, jemně strouhaná kůra z 1 citronu, rozehřáté máslo do pekáčku Do mísy nasypte mouku, do důlku rozdrobte droždí, promíchejte s cukrem a trochou vlažného mléka, mísu přikryjte utěrkou a v teple nechte obsah důlku vykynout. Do kvásku přidejte oddělené žloutky, přilijte rozehřáté vlažné máslo, zbytek mléka, špetku soli a citronovou kůru, všechno v robotu propracujte. Vyhnětené vláčné těsto zase přikryjte v míse utěrkou a nechte v teple vykynout na dvojnásobek. Z vykynutého těsta oddělujte lžící stejně velké kousky, které naplníte džemem a v dlaních "ukoulíte" bochánky. Smočíte je v rozehřátém másle a uložíte jeden vedle druhého do pekáčku. Když ho naplníte, nechte obsah dokynout a buchtičky pečte cca 15 minut na 200°C dozlatova. Hotové pak nechte v pekáčku úplně vychladnout. ŽLOUTKOVÝ KRÉM: 1 lžíce hladé mouky, 60g krupicového cukru, 2 sáčky vanilkového cukru, 700ml mléka, 4 žloutky V rendlíku promíchejte mouku s oběma cukry, přilijte mléko a všechno za stálého míchání provařte asi 3 minuty. Do vroucího základu zašlehejte hned po odstavení oddělené žloutky a buchtičky omáčkou na talířích přelijte. VANILKOVÝ PUDINKOVÝ KRÉM: 1 sáček vanilkového pudinku, 2 sáčky vanilkového cukru, 100g krupicového cukru, 700ml mléka V rendlíku promíchejte oba cukry s vanilkovým pudinkem, přilijte mléko a za občasného míchání všechno přiveďte k varu. Pudink provařte a dohladka vymíchejte, pak přelijte buchtičky. JEMNÉ VINNÉ ŠODÓ: 1/2l bílého vína, kousek skořice, několik hřebíčků, proužek citronové kůry, 4 lžíce krupicového cukru, 4 žloutky, 4 bílky, lžíce hladké mouky Víno s kořením i citronovou kůrou dejte do kastrůlku a přiveďte k varu (perlička) a odvar sceďte. Zvlášť vyšlehejte žloutky s cukrem a zvolna do pěny vmíchejte mouku. Dále do základu přilijte scezený a mírně zchladlý odvar, promíchejte, přelijte do rendlíku a svařte za stálého míchání do mírného zhoustnutí. Nakonec zvášť vyšlehejte bílky na pevný sníh a vmíchejte do horkého žloutkového základu. Šodó podávejte teplé - jinak zřídne !!

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!