Staňte se našimi fanoušky na:

Vícezrnné pečivo

Autor receptu: šanela (51 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
22× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Mouky (bílou, celozrnnou pšeničnou - 260g a 100g celozrnné žitné) smícháme se solí, z trochy vlažné vody, droždí a lžíce mouky připravíme kvásek, který necháme vzejít a pak přidáme k moučné směsi. Dolijeme zbytek vody, přidáme olej a vajíčko a semínka, která před tím nadrtíme v mixéru. Druhy semínek záleží na chuti a obsahu spíže, dá se koupit i nějaký mix. Vypracujeme těsto a necháme hodinu kynout, pak rozdělíme na několik kousků a vytvoříme housky nebo rohlíky, potřeme je vajíčkem a posypeme nějakými dalšími semínky. Pečeme 20 minut při 190°.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

šanela |28. září 2014
ahaaa... to mi vypadlo - půl kostky stačí :-) Odpovědět
šanela |18. září 2014
není zač .-) Odpovědět
EvaV |17. září 2014
celozrnné pečivo kupujeme, takže ode dnešního dne už pečeme doma, díky za tip Odpovědět
planeta |22. června 2013
také se trošku pokouším o domácí pečivo, tento recept ukládám a jistě vyzkouším, dík Odpovědět
Barakuda |11. března 2013
Je výborné, zkoušela jsem (a ne jednou :-)) Odpovědět
Iness |4. března 2013
krása Odpovědět
JarcaPralinka|24. září 2014
kolik je potřeba droždí prosím :-) Odpovědět
ZDENKA :-)|21. dubna 2014
někdy zkusim :-) Odpovědět
sulc|3. března 2013
vypadají hodně zdravě Odpovědět
hanama|3. března 2013
to bude asi zdrave - takove veci rada zkousim pro deti Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!