Staňte se našimi fanoušky na:

VEPŘOVÉ ŘÍZKY NA PIVU

Autor receptu: kockaviky (343 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
52× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

4 vepřové řízky, 1 velká cibule, sůl, pepř, koření Adžika, kremžská hořčice, olej, 2 dl piva, 2 zelené papriky, 2 kyselé okurky, kečup, masox, tmavá instantní jíška nebo polohrubá mouka na zahuštění. Postup Řízky naklepeme, osolíme a opepříme, kořeníme Adžikou a potřeme z obou stran hořčicí. Opečeme je na pánvi a dáme do kastrolu, kde jsme osmažili dozlatova cibuli. Přidáme 2 lžíce kečupu, podlijeme pivem a vývarem z masoxu a pomalu dusíme do měkka. Pak řízky vyjmeme, do šťávy přidáme nakrájené papriky a okurky, doplníme vodou a chvíli podusíme. Omáčku zahustíme tmavou instantní jíškou nebo polohrubou moukou rozmíchanou ve vodě podle toho, jak chceme omáčku hustou. Ještě 10 min. povaříme, nakonec vložíme maso a ještě prohřejeme. Podáváme s rýží.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

piškot |28. září 2014
1*** Odpovědět
Proxi |8. února 2014
Dobrota Odpovědět
Martinka |3. února 2014
1+,krása :-) Odpovědět
kymlal |31. prosince 2013
bezva Odpovědět
kojaníček |18. prosince 2013
taky mě to láká, jen nahradím tu instantní jíšku, mám pocit, že s ní jídlo má divnou chuť Odpovědět
Lenny |5. prosince 2013
lahůdka Odpovědět
Polda |24. listopadu 2013
ukládám a vyzkouším Odpovědět
Peggy89 |17. listopadu 2013
zaímavé Odpovědět
petrapo |16. listopadu 2013
ukládám k vyzkoušení! Odpovědět
david.kruml.1 |16. listopadu 2013
super, Adžika má zajímavou chuť a s pivem to musí být dobrá kombinace. Dost dobrý recept, co nejdřív vyzkouším!!!!! Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!