Staňte se našimi fanoušky na:

Valentýnský dort s curacaem

Autor receptu: Bábrle Inka (1292 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Pro zkušené
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
5× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

KORPUS: 5 bílků, 17g cukru krupice, 5 žloutků, 125g hrubé mouky, 75g strouhaných lískových oříšků NÁPLŇ: 400ml šlehačky,200g mražených jahod, 50g moučkového cukru, 20g želatiny, 2 lžíce curacaa, čokoládová poleva a ovoce dle libosti na ozdobení. Troubu předehřejeme na asi 200°,C plech pečlivě vyložíme pečícím papírem a dle formy si na něj nakreslíme srdce. Bílky s cukrem vyšleháme v tuhý sníh, zlehka vmícháme žloutky, hrubou mouku promíchanou s ustrouhanými oříšky a nastrouhanou čokoládou a směs pečlivě rozetřeme na plech do vyznačených srdcí. Pečeme asi 8 minut. Upečené pláty ihned opatrně přeneseme na omoučený vál a stáhneme pečicí papír. Rozmrazené jahody nakrájíme nadrobno a promícháme s moučkovým cukrem a curacaem. Želatinu připravíme dle návodu a vmícháme ji do jahod. Přidáme dotuha vyšlehanou šlehačku. Jeden z plátů položíme na dno formy a potřeme polovinou připraveného krému. Přiklopíme druhým plátem a natřeme zbylou náplní. Přitiskneme poslední srdce a formu uložíme přibližně na 3 hodiny do lednice. Ztuhlý dort vyjmeme z formy a dozdobíme tmavou čokoládovou polevou a ovocem dle vlastní fantazie.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Maty |25. dubna 2014
také mám uloženo Odpovědět
Alma |24. dubna 2014
uloženo Odpovědět
kymlal |17. ledna 2014
přidám Odpovědět
yuzum |17. ledna 2014
ukládám :) Odpovědět
jana.remkova.7 |9. února 2013
týý jo Odpovědět
pavlinf |6. února 2013
nádhera Odpovědět
Bábrle Inka |6. února 2013
Jednoduchých variant dortů je tu ode mne už dost, tento recept jsem zadala úmyslně, aby zde byl i trochu složitější recept. Kdo se chce držet jednoduchých postupů - nic mu v tom nebrání. Odpovědět
misha24 |5. února 2013
Aj takto sa da s menšími obmenami urobit tento recept ... a jednoduchsia variant...)) Odpovědět
Bábrle Inka |5. února 2013
Bohužel k tomuto dortu nemám žádný obrázek, zveřejněné foto je pouze ilustrační. Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!