Staňte se našimi fanoušky na:

Třešňové smaženky

Autor receptu: Bábrle Inka (1285 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
15× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Z 1 bílku ušleháme tuhý sníh, ostatní suroviny na těsto (mouku, mléko, máslo, vejce, cukr, skořici) vymícháme na hladkou hmotu a do ní opatrně vmícháme sníh. Třešně (pokud možno se dvěma i více spojenými stopkami) opláchneme a necháme okapat (můžeme i osušit). Bílou bavlněnou nití svazujeme stonky 6-8 třešní, svazečky namáčíme v těstíčku a v tuku rozpáleném na 180° smažíme dozlatova. Pak je z tuku opatrně vyndáme a položíme na kuchyňskou utěrku, která odsaje přebytečný tuk. Podáváme ještě teplé, posypané moučkovým cukrem.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Hana S |12. července 2014
to zkusím Odpovědět
Alma |22. dubna 2014
uloženo Odpovědět
Lenny |14. srpna 2013
dobrota Odpovědět
wieruska |12. srpna 2013
zajímavé Odpovědět
oliv |11. srpna 2013
vyzkouším Odpovědět
Hrabča |9. srpna 2013
to musím zkusit Odpovědět
pavlinf |9. srpna 2013
zajímavé Odpovědět
teufel|9. července 2015
To je ale zajímavý recept, vidím prvně. :-D Odpovědět
vivianr|14. srpna 2013
zajímavé Odpovědět
bartovce|9. srpna 2013
neznám,zkusíme Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!