Staňte se našimi fanoušky na:

Tátovy plundroví slaní šneci

Autor receptu: Alpenrose (509 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
4× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno, kuřecí maso nakrájíme na dlouhé nudličky, osolíme a opepříme. V kastrolu asi 3 minuty restujeme na oleji cibuli, potom přidáme česnek a osmahneme. Přidáme rajčata, bazalku a podle chuti sůl a pepř. Vaříme asi 40-50 minut dohusta, občas zamícháme. Po uvaření necháme zchladnout. Těsto rozválíme na pomoučeném válu do obdélníku, potřeme ho rajčatovou směsí a poklademe nudličkami masa v řadách asi 5 cm od sebe. těsto s náplní opatrně stočíme jako roládu a dáme na 30 minut chladit do mrazáku. Roládu potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme sezamem a odkrajujeme asi 2 cm široké plátky. Vzniklé šnečky rozložíme na plech a pečeme asi 30 minut na 180°C. Hotové obložíme rukolou a rajčátky. Překládané těsto plundrové: 500g hladké nebo polohrubé mouky, 125ml mléka + 4 lžíce na kvásek, 40g cukru, 250g másla nebo rostlinného tuku, 2 vejce a 1 žloutek (bílek necháme na potření), 20g droždí, 5g soli Do 250g tuku na pečení se rychle a lehce zapracuje 100g mouky. Z těsta vytvarujeme nižší kvádr o čtvercové základně a dáme ho ztuhnout do lednice. Ze čtyř lžic mléka, trochy cukru a lžíce mouky umícháme kvásek, necháme vzejít. Mouku, cukr a sůl dáme do mísy a promícháme. Přidáme vejce, žloutek a kvásek a vypracujeme tužší těsto. Přikryjeme utěrkou a necháme asi hodinu kynout. Pak kynuté těsto překlopíme na pomoučený vál a rozválíme na čtverec, jehož strany budou pokud možno dvojnásobné, než je hrana tukového kvádru. Tukové těsto položíme doprostřed kynutého plátu (na koso) a překryjeme je volnými cípy jako psaníčko. Balíček těsta v polovině přeložíme a rozválíme dotenka. Pak těsto složíme na tři díly na šířku (jednu stranu přeložíme do poloviny a přiklopíme druhou volnou stranu) a právě tak na délku. Dáme na hodinu do lednice. Po hodině opět rozválíme a opět poskládáme a dáme ještě na 25 minut do lednice.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

ladislava.jankovska |4. dubna 2016
Konstatuji, že táta je borec. Navíc jídlo vypadá úžasně a určitě bych si ho dala. Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!