Staňte se našimi fanoušky na:

Tátovo kořeněné suflé

Autor receptu: Alpenrose (509 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Na suflé použijeme 100g parmazánu, 120g gruyére, 100g vyzrálého čedaru, 100g brie. Koření zvolíme podle chuti - např. anýz, hřebíček, bobkový list, nové koření ..... Formičky vymažeme máslem, vysypeme strouhaným parmazánem a dáme do ledničky. Sýry nastrouháme, zbytek másla rozmícháme s moukou a dáme chladit. Mléko přivedeme k varu, přidáme nakrájenou šalotku, koření a vaříme asi 5 minut. V mléce rozpustíme máslo s moukou, přidáme hořčici, trochu limetkové šťávy a lístky tymiánu, necháme probublávat asi 3 minuty. Odstavíme, necháme zchladnout a pak zašleháme žloutky a sýry. Z bílků vyšleháme sníh a vmícháme do těsta. Formičky naplníme těstem do 2/3 a pečeme asi 20 minut na 200°C. Nakonec můžeme polít omáčkou (viz můj recept "Losos s omáčkou a vejcem").

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!