Staňte se našimi fanoušky na:

Sýrový páj se šafránem

Autor receptu: Ahasver (506 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Těsto: Mouku smícháme s máslem (kousek necháme stranou), olejem, solí, vejcem a žloutkem. Krátce prohněteme dohladka a zabalíme do mikrotenové fólie a ještě do voskovaného papíru, na hodinu dáme do chladničky. Náplň: Do změklého másla zašleháme žloutky a rozmačkanou Riccotu. Nastrouhaný sýr a šafrán zamícháme, z bílků ušleháme tuhý sníh a zlehka zamícháme do sýrové hmoty. Těsto vyválíme do kulaté formy vymazané máslem. Naplníme sýrovou hmotou a pečeme 45 minut na 180°C. Jíme ještě horký nebo aspoň pokojové teploty.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!