Staňte se našimi fanoušky na:

Staročeský jablečný závin (kynutý)

Autor receptu: Iness (83 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: Vegetariánské
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
16× přidáno do oblíbených

Ingredience

Pracovní postup:

Těsto: 250 g polohrubé mouky, 250 g hladké mouky, 3/4 hrnku vlažného mléka, 125 g rozpuštěného másla, 1 vejce, 1 kostka droždí, 1 lžíce cukru, špetka soli Náplň: 6 ks moučných jablek, 1 vanilkový cukr, 50 g cukru krupice, 3 lžíce strouhanky, 1 lžička skořice, citronová kůra (nemusí být) Do části vlažného mléka přidáme rozdrobené droždí, lžíci cukru a lžíci mouky. Přípravu na kvásek rozmícháme, přikryjeme a na teplém místě necháme vzejít. Do proseté mouky přidáme sůl, rozpuštěné a vychladlé máslo, zbylé vlažné mléko, vejce a nakonec kvásek. Dobře promícháme do hladkého těsta a na teplém místě necháme odpočívat 30 minut. Jablka nastouháme, přidáme ostatní suroviny a dobře promícháme. Z poloviny těsta vyválíme na kuchyňském pomoučněném válu na tloušťku 2 mm a asi 30 x 40 cm obdélník. Na vyválené těsto rozprostřeme polovinu jablečné směsi a zavineme. Připravený závin uložíme na plech s pečicím papírem. Z druhé poloviny uděláme druhý, přidáme na plech a pečeme v předehřáté troubě na 170 °C asi 30-35 minut (záleží na troubě). Upečený závin necháme vychladnout a pocukrujeme. Dobrou chuť !

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

brnca |3. září 2013
ukládám :-) Odpovědět
piskotka |30. června 2013
mňam, je skvělý Odpovědět
PetulkaH |15. června 2013
dobrota Odpovědět
josifek |6. června 2013
Ukládám. Odpovědět
jana.h |23. března 2013
udělám Odpovědět
Aggie|6. června 2013
zkusím :-) Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!