Staňte se našimi fanoušky na:

Staročeské hnětýnky

Autor receptu: Zorushka (153 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
3× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Žloutky vyšleháme šlehačem, postupně přidáme cukr, změklé máslo a vlažné mléko. Přidáme mouku s práškem do pečiva a nakonec tuhý sníh z bílků. Formičky vymastíme, vysypeme a vlijeme do nich těsto asi do dvou třetin - pečením nabudou. Naplněné formy rozložíme na plech a v předehřáté troubě pečeme asi 20 minut až těsto zezlátne. Plech vytáhneme, formičky vyklopíme a necháme vychladnout. Druhý den je poléváme polevou a ozdobíme čokoládovými nebo barevnými ozdobami. POLEVA: vymícháme cukr, horkou vodu a citronovou šťávu nebo rum.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Pavluška |2. března 2013
Takové minibábovky :-) Odpovědět
kote19 |2. března 2013
mňam :) Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!