Staňte se našimi fanoušky na:

Staročeská muzika

Autor receptu: BarusatkoG (253 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
4× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Sušené ovoce propláchneme studenou a následně teplou vodou, dáme do hrnce, zalijeme studenou vodou a necháme přes noc máčet. Přidáme skořici a hřebíček a druhý den, společně s cukrem a citronovou kůrou, povaříme doměkka. Z horkého kompotu vyjmeme koření a citronovoukůru, směs zakapeme citronovou šťávou a necháme vychladnout. Citronovou kůru můžeme také do kompotu nastrouhat. Podáváme na zakončení vánočního menu s vánočkou nebo s cukrovím.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Michele |19. řijna 2013
dobré Odpovědět
Teris19 |17. řijna 2013
zajímavé Odpovědět
Teris19 |17. řijna 2013
zajímavé Odpovědět
Ája78|12. prosince 2014
Patří tam ještě sušené meruňky, povidla,hrozinky a vlašské ořechy. Zahušťuje se strouhaným perníkem. Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!