Staňte se našimi fanoušky na:

Špaldová jablkovka

Autor receptu: Estrella (503 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Změklý tuk utřeme s moučkovým cukrem do pěny, postupně zašleháme žloutky. V míse promícháme prosátou mouku s prdopeč, skořicovým cukrem (1 lžička skořice, 1 lžička cukru krupice), nastrouhaná jablka a kandované ovoce nadrobno nasekané. Po částech vmícháme žloutkovou směs a nakonec tuhý sníh z bílků. Těsto nalijeme do vymazané a vysypané bábovkové formy a pečeme asi 45 minut na 180°C. Upečenou bábovku necháme ještě chvíli ve formě a pak vyklopíme. Po vychladnutí přelijeme rozpuštěnou čokoládou a posypeme plátky oříšků nebo mandlí a necháme zaschnout. Můžeme ještě přizdobit plátky sušených jablek.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!