Staňte se našimi fanoušky na:

Sedmikráskový med

Autor receptu: Sofii (348 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
3× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Sedmikrásky natrháme za slunečného dne, aby byly květy pěkně rozvinuté. Dobře je opereme, abychom je zbavili nečistot a případných broučků. Omyté je dáme do mísy, přelijeme vodou a přidáme citrón, nakrájený na tenčí kolečka i s kůrou. Mísu dáme do chladu a necháme 24 hodin uležet. Druhý den obsah mísy přes plátýnko přelijeme do hrnce, sedmikrásky i citrón v plátýnku dobře vymačkáme. Přisypeme cukr a za stálého míchání přivedeme do varu. Často mícháme a vaříme, dokud nedosáhneme hustoty medu. Trvá to asi 20-30 minut. Vařící přelijeme do skleniček a rychle zavíčkujeme.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

ohen |10. května 2013
dělám z pampelišek ale uložím až bude víc sedmikrásek Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!