Staňte se našimi fanoušky na:

Šampaňský jahodový dort

Autor receptu: Bábrle Inka (1291 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Pro zkušené
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
20× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Bílky s cukrem a vanilkovým cukrem vyšleháme dotuha. Vmícháme žloutky, kůru z poloviny citronu, mouku, solamyl a rozpuštěné máslo. Těstem naplníme vymazanou a vyspanou formu (prům.24cm) a pečeme asi 45 minut při 160°. Žloutky s cukrem vyšleháme ve vodní lázni do pěny. Pomalu přidáváme sekt a nabobtnalou želatinu. Šleháme, dokud se želatina nerozpustí. Směs vyndáme z vodní lázně a vmícháme 100 ml smetany. Ze zbylé smetany připravíme šlehačku a vmícháme ji do náplně. Spodní díl korpusu potřeme krémem a pokladme jahodami a bezé placičkami (ty můžeme koupit v cukrárně, ale můžeme si i sami udělat doma). Na ně rozetřeme krém a položíme druhý díl korpusu. Dort potřeme zbytkem krému, boky dortu obalíme v kokosu a dort dozdobíme.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Alpenrose |22. července 2014
**** Odpovědět
Lucie 9 |7. března 2014
vypadá úúžasně Odpovědět
yuzum |17. ledna 2014
ukládám :) Odpovědět
AdyDari |27. května 2013
nádhera! Odpovědět
zdenka.r |24. května 2013
vyzkouším Odpovědět
klokan81 |20. května 2013
vyzkouším Odpovědět
Aidel |15. května 2013
Krásný :-) Odpovědět
darina.studenkova.5 |15. května 2013
zajímavé, vyzkouším Odpovědět
laetti |15. května 2013
je super, zkusím Odpovědět
Anna1960 |15. května 2013
no ten je Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!