Staňte se našimi fanoušky na:

Rýžový nákyp s ovocem

Autor receptu: Marcela 3 (30 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
5× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Rýži přebereme na cedníku, několikrát propláchneme studenou vodou, zpaříme horkou vodou a dáme do kastrolu. Zalijeme 200 ml horké vody, osolíme a přivedeme do varu. Zvolna vaříme za postupného přilévání mléka. Až je rýže měkká a vydušená. Do horké kaše vmícháme pokrájené máslo, žloutky s cukrem našleháme do pěny a vmícháme do kaše. Část kaše oddělíme a vmícháme do ní prosáté kakao. Ovoce nakrájíme na kostky. Pekáč vytřeme máslem a roztíráme do něj část světlé a tmavé kaše. Poklademe ovocem a přikryjeme. Pečeme asi 20 minut. Z bílků ušleháme tuhý sníh, přidáme cukr a potřeme nákyp. Vložíme zpět do trouby a při snížené teplotě pečeme až sníh zezlátne.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

jaroslav.hulka |25. srpna 2014
1*** Odpovědět
Proxi |5. dubna 2014
Zkusím :-) Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!