Staňte se našimi fanoušky na:

Rybízový koláč se sněhem

Autor receptu: Rentiér1946 (547 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
11× přidáno do oblíbených

Ingredience

Pracovní postup:

TĚSTO: 50g másla, 150g cukru moučka, 3PL vody, 3 žloutky, 250g polohrubé mouky, 1/2 sáčku prášku do pečiva, mléko. SNÍH: 3 bílky, 200g cukru krupice, skořice, 300g očištěného rybízu Změklé máslo, cukr, vodu a žloutky třeme, dokud hmota nezesvětlá. Přidáme mouku s práškem do pečiva a mlékem naředíme na takovou hustotu, aby šlo těsto nalít na plech. Plech vyložený papírem na pečení pokryjeme těstem a zapečeme asi 15 minut v troubě vyhřáté na 170 °C. Mezitím ušleháme z bílků a cukru tuhý sníh, lehce vmícháme rybíz (rybíz je nutné do sněhu zamíchat, aby z buchty nepadal), dochutíme skořicí, natřeme na zapečené těsto a pečeme, dokud sníh nezrůžoví (cca 20-25 minut při 150°).

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

JakuJi |10. července 2014
super Odpovědět
sosik |26. řijna 2013
Urcite vyzkousim Odpovědět
Sarka3 |23. srpna 2013
Přesně takový peče máma a je luxusní! Doporučuji! Odpovědět
aimynka |16. července 2013
jdu na to! :-) Odpovědět
darina.studenkova.5 |14. května 2013
super Odpovědět
Anna1960 |6. května 2013
jak bude rybíz vyzkouším Odpovědět
Konato |6. května 2013
Nádhera, to bude velká dobrota. Odpovědět
Kuchařka|12. září 2013
ok Odpovědět
sabuska.rozlivkova|6. května 2013
Vyzkouším Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!