Staňte se našimi fanoušky na:

Řezy stracciatella

Autor receptu: Rentiér1946 (547 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
29× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

  1. PIŠKOT: 6 vajec, 120 g cukru krupice, 120 g hladké mouky, 1 prášek do pečiva, 40 g kakaa, 4 lžíce oleje. Ušlehat bílky s polovinou cukru, žloutky s druhou polovinou šlehat 4 minuty do pěny, přidat olej a ručně zamíchat mouku s práškem do pečiva a prosátým kakaem střídavě s ušlehanými bílky. Péct asi 15 minut na 180°.
  2. KRÉM STRACCIATELA: 300 ml bílého jogurtu (Hollandia selský), 2 vanilkové cukry, 500 ml šlehačky, 60 g hořké čokolády, 100 g Margot čokolády, 1 želatinový ztužovač za studena Dr. Oetker. Ušlehat šlehačky s vanilkovým cukrem, pak opatrně vmíchat rozmíchaný jogurt. Vše spojit s želatinovým ztužovačem připraveným podle návodu. Nakonec vmíchat nahrubo nastrouhanou čokoládu. Navrstvit na piškot a nechat ztuhnout v lednici, nejlépe přes noc
  3. DOKONČENÍ: 140 g čokolády na vaření Čokoládu nastrouháme na hrubém struhadle a řezy posypeme.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Uzzi1 |26. dubna 2013
moc pěkné Odpovědět
pajunc |25. dubna 2013
výborné :-) Odpovědět
Konato |25. dubna 2013
Úžasné. Odpovědět
lucy3 |25. dubna 2013
dobrota Odpovědět
Lucie.Lucinka|26. prosince 2013
Vypadají krásně Odpovědět
michelle4|17. řijna 2013
vypadají skvěle Odpovědět
svetbel|28. dubna 2013
Jogurt Hollandia mám doma pořád, čokoládu Margot máme rádi všichni, takže vyzkouším. Pokusím se obejít bez ztužovače a želatiny - nepoužívám. Odpovědět
natali6|24. dubna 2013
namka Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!