Staňte se našimi fanoušky na:

Recepty na Škaredou středu

Autor receptu: Ahasver (506 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Ingredience

Pracovní postup:

ČOČKOTO (za 20 minut hotové) 1/2kg červené čočky, trochu slunečnicového oleje, olivového oleje, 2 lžíce zeleného pepře, čerstvý zázvor podle chuti, sůl, barevný pepř, polotvrdý sýr, 2 cibule, 2 červené a 2 zelené papriky Nejprve si rozhřejeme slunečnicový olej, na kterém rychle osmahneme nakrájenou cibuli na proužky, přidáme červenou čočku a zalijeme trojnásobným množstvím vody. Jakmile se voda dostane na úroveň čočky (15 minut), čočku osolíme, přidáme zelený pepř, nastrouhaný čerstvý zázvor (jídlo je po přidání zázvoru ostré, opatrně s množstvím) a odstavíme na velmi slabý oheň a necháme provařovat, aby se úplně vypařila voda. Mezitím si v míse nakrájíme na proužky papriku, prokapeme ji olivovým olejem, přidáme nahrubo nastrouhaný sýr, barevný pepř a promícháme. POMAZÁNKA Z FAZOLÍ A RÝŽE uvařený mix fazolí a uvařená jasmínová rýže (v poměru 1:1), sůl, nové koření, zelený pepř, olivový olej, červený kozí roh Lze použít i velmi dobře z předchozího jídla, jako v mém případě, kdy byly fazole s rýží, ořechovým olejem plus curry a strouhaný sýr. Tak tedy studenou rýži a fazole vložíme do misky, přidáme v třecí misce či hmoždíři rozetřené nové koření – nešetříme! a rozetřený zelený pepř. Dosolíme dle chuti. Přidáme trochu olivového oleje a nakrájenou čerstvou pálivou papriku kozí roh. Pomazánku rozmixujeme a mažeme na čerstvý chléb. TRHANEC S JABLKY A ROZINKAMI 240g hladké mouky, špetka soli, 1 vanilkový cukr, 2 lžíce cukru krupice, 8 žloutků, 8 bílků, 400ml mléka plnotučného, 2 jablka, olej na smažení 50g rozinek, moučkový cukr na pocukrování V míse smícháme mouku, sůl a oba cukry, přidáme žloutky i mléko a umícháme dohladka. Pak zlehka vmícháme sníh z bílků a necháme chvilku odležet. Nakrájíme jablka bez jádřince na tenčí plátky. Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme jablka a krátc orestujeme doměkka. Pak vlijeme polovinu těsta, zasypeme rozinka a necháme zespodu zezlátnout. Obrátíme a spůodníčást necháme opět opéct a pak omeletu natrháme hranou obracečky. Trhanec přendáme na talíře a poprášíme moučkovým cukrem. U druhé poloviny těsta všechno opakujeme.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!