Staňte se našimi fanoušky na:

Recept Pomerančový nákyp

Autor receptu: MojnarovaM. (243 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: Vegetariánské
(0 hlasů)
Ohodnotit recept

Pracovní postup:

Pokud máte rádi svěží chuť pomerančů, ochutnejte tento rýžový nákyp. Nejprve rýži uvaříme v mléce se špetkou soli na kaši. Žloutky utřeme s máslem a větší částí cukru, bílky schováme na sníh. Přisypeme s nakrájenými oloupanými pomeranči a půlkou citronu. Vše smícháme s kaší. Zapékací formu vymažeme máslem a dáme do ní polovinu hmoty. Tu pak potřeme rybízovým džemem a překryjeme zbylou rýžovou hmotou. Vložíme do předem rozehřáté trouby a zvolna pečeme asi tak 40 minut. Bílky ušleháme se zbytkem cukru na sníh a potřeme jím nákyp. Poté dáme do trouby a pečeme tak, aby nám sníh zezlátl. Pomerančový nákyp je opravdová delikatesa.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

kote19 |26. února 2013
mňamka :) Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!