Staňte se našimi fanoušky na:

Recept Koprová omáčka

Autor receptu: Olina.olga (333 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: Vegetariánské
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
10× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Koprová omáčka se může připravovat takto. Do hrnce dáme máslo, které lehce zahřejeme, přidáme hladkou mouku a usmažíme světlou jíšku. Postupně za stálého šlehání přiléváme vlažný bujon, který přivedeme k varu. Stále mícháme, aby se v omáčce nevytvořily hrudky. Když omáčka zhoustne, přidáme silnější stonky kopru svázané nití. Jemné části kopru nasekáme nadrobno a zatím necháme na talíři. Pokud nemáme kopr čerstvý, můžeme použít sterilovaný v octě. Omáčku zvolna vaříme za občasného míchání asi půl hodiny. Pak pomalu přiléváme smetanu, aby se nám nesrazila a mléko, které podle potřeby zahustíme hladkou moukou. Necháme ještě krátce povařit, vsypeme jemně nakrájený kopr, vyjmeme svázané stonky a vyhodíme je. Nakonec omáčku dochutíme solí, cukrem a popřípadě octem nebo citronovou šťávou a sejmeme z plotny. Můžeme ji zjemnit kouskem másla. Koprovou omáčku podáváme k vařenému hovězímu masu nebo s vařeným vejcem a jako přílohu zvolíme vařené brambory nebo houskový knedlík.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Lenny |18. června 2013
zbožnuji jí Odpovědět
tepito |29. dubna 2013
přidala jsem trošku vař. hovězího,aby byl muž spokojen Odpovědět
roxana-zdena |1. dubna 2013
Milujem koprovku, když zbude, druhý den ji dělám s vejcem (to je dnes aktuální) a bramborem. Už se těším na čerstvý, loni se i nějak moc vysemenil, vůbec nevím, kde jsem k nemu přišla. Odpovědět
kote19 |3. března 2013
vyzkouším :) Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!