Staňte se našimi fanoušky na:

Profiterol

Autor receptu: JIHOR (462 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Pro zkušené
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
5× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Vodu uvedeme do varu, vhodíme do ní sůl a máslo, a když začne znova vřít, vsypeme mouku. Snížíme teplotu a mícháme, až se těsto přestane lepit na nádobu i vařečku. Necháme prochladnout a pak postupně, jedno po druhém, pomalu vmícháme 4 vejce, pokaždé propracujeme. Cukrářským sáčkem se širší hubičkou nastříkáme na vymazaný plech hromádky těsta, potřeme je rozšlehaným vejcem a dáme do trouby vyhřáté na 220°C. Po 5 minutách snížíme teplotu na 170°C a dopečeme dozlatova. Troubu prvních 10 minut vůbec neotvíráme, aby těsto nesplasklo. Ještě horké pečivo nakrojíme a po vychladnutí naplníme oslazenou ušlehanou smetanou. Na každý talířek dáme pár kousků, přelijeme polevou (z moučkového cukru, horké vody a citronové šťávy - umícháme dohladka) a ozdobíme nastrouhanou hořkou čokoládou.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!