Staňte se našimi fanoušky na:

Pita se špenátem

Autor receptu: Lucie Dýnová (358 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: Vegetariánské
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Z mouky, vlažné vody, soli a citrónové šťávy vypracujeme těsto, potřeme olejem a necháme asi 1/2 hodiny odpočívat. Mezitím si připravíme náplň. Očištěné a oprané listy špenátu nakrájíme na tenké nudličky, osolíme a po 20 minutách vymačkáme. K špenátu přidáme rozdrobený tvaroh, máslo, smetanu, žloutek a sníh z bílků. Lehce opepříme, promícháme a podle potřeby dosolíme. Odpočaté těsto vyválíme na pomoučněném ubruse a nakonec ručně vytáhneme. Necháme je chvilku proschnout, pak dvě krajní třetiny potřeme nádivkou, prostřední necháme prázdnou. Těsto zavineme z obou potřených stran do prostředka a dvou závin položíme na dobře vymaštěný pekáč. Shora závin potřeme olejem a dáme péci do předehřáté trouby při 220 ˚C. Když je napůl pečený, zalijeme jej uprostřed směsí zbylé smetany (2 dl) a jogurtu a dopečeme.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

yuzum |24. ledna 2014
ukládám :) Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!