Staňte se našimi fanoušky na:

Pistáciový dortík

Autor receptu: stefkova.lenka (21 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
5× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Těsto : 15 dkg cukru, 25 dkg polohrubé mouky, prdopeč, 1 vanil. cukr -vše smícháme v míse, 4 žloutky vyšleháme se 100 ml oleje, 100 ml vody,přidáme sypkou směs a kakao. Z bílku ušleháme sníh a opatrně přidáme k těstu. Pečeme na 180°C asi 20 minut. (můžeme v kulaté dortové formě nebo na menší plech,pak jsou to pistáciové řezy) Pistáciový krém:nejprve připravíme pudink :2 pistáciové pudinky rozmícháme s 5 lžícemi cukru ve 100 ml mléka,zbytek 400 ml přivedeme k varu a vlejeme mléko s pudinky,mícháme do zhoustnutí.Za stálého míchání necháme vychladnout.Pozor-pudink je hodně hustý(normálně se vaří do 500ml mléka jen 1 pudink) Do vychladlého pudinku zašleháme pistáciový termix,podle návodu připravený želatinový ztužovač dr.Oetker a 2 do tuha vyšlehané šlehačky.Vše dobře promícháme (prošleháme) a naneseme na vychladlý korpus.Postrouháme Deli tyčinkou a dáme vychladit do lednice-nejlépe přes noc. Můžeme přidat i sekané pistácie. Můj tip pro ulehčení a "rychlovku" - koupím hnědý korpus a dělám jen krém. Tento dortík milujeme a nevydrží u nás moc dlouho.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

laetti |15. května 2013
ukládám si Odpovědět
Uzzi1 |10. května 2013
pěkné Odpovědět
Lucie10 |10. května 2013
SUPER Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!