Staňte se našimi fanoušky na:

Pečené vdolky

Autor receptu: edita.albrechtova (31 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
51× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Do mísy dáme mouku,nasypeme cukr,rozdrobíme kvasnice,zalijeme teplým mlékem a necháme vzejít kvásek. Poté přidáme sůl, vejce, máslo a vypracujeme těsto. Necháme 40 minut kynout. Omytá a na kostky nakrájená jablka zalijeme trochou vody a rozvaříme s cukrem a skořicí na kaši.Necháme vychladnout. Vykynuté těsto promícháme, lžící vykrajujema větší kostky,které vypracujeme na vdolky.Rozmístíme na sádlem vymazaný plech a necháme znovu nakynout.Pečeme při 200°C. Ihned po upečení potřeme sádlem a necháme vychladnout. Podáváme s kaší, šlehačkou a van.cukrem

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

slavuska |5. května 2013
nam nam Odpovědět
Králíček |3. května 2013
Skvělé Odpovědět
Katty148 |3. května 2013
Vypadá to úžasně :-)) Odpovědět
Hana 19|23. února 2014
vypadají dobře, ale normální vdolky se smaží, ne? Jak jsou na tom chuťově? Připomínají vdolky nebo spíše kynuté buchty? Odpovědět
renca.frasova|24. května 2013
mňam :-) Odpovědět
hana.chadimova.35|24. května 2013
Jé, ty dělala moje babička - budu je muset taky zkusit Odpovědět
marie.huttlova|24. května 2013
vyzkouším :) Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!