Staňte se našimi fanoušky na:

Pečené kuře s citronovo-bylinkovým máslem

Autor receptu: sonizna (502 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: Vegetariánské
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
4× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

1) Máslo smícháme s posekanými bylinkami (trochu bylinek si dáme stranou), šťávou z poloviny citronu, 1 rozetřeným stroužkem česneku a solí. 2) Kuře omyjeme, z kůže na prsou uděláme kapsy, které naplníme bylinkovým máslem - máslem potřeme kuře i trochu zvenku. Do dutiny kuřete dáme zbylé 3 poloviny citronu, 3 stroužky česneku, které jsme jen přimáčkli na placku, a zbytek bylinek. Kuřeti svážeme nohy. 3) Mrkev a cibuli oloupeme, nakrájíme, dáme na dno pekáčku. Na to položíme kuře, zalijeme vodou a pečeme asi hodinu a půl na 200 °C. V průběhu pečení poléváme výpekem. 4) Poté kuře vyndáme z pekáčku, a z dutiny vytáhneme všechno, co jsme tam dali. Necháme odpočívat. 5) Mezitím si připravíme šťávu: Do výpeku v pekáči vymačkáme šťávu z citronů, které jsme vyndali zevnitř kuřete. Pak to celé přelijeme i s mrkví a cibulí do rendlíku, přidáme mouku a vývar a chvíli povaříme. Podáváme ke kuřeti.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Jana Konečná |9. března 2016
super Odpovědět
sonizna |17. června 2014
Jako příloha se výborně hodí okurkový nebo rajčatový salát a brambory pečené ve slupce. Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!