Staňte se našimi fanoušky na:

Parmská pizza

Autor receptu: Bábrle Inka (1292 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
6× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Mouku se solí prosijeme na vál, uprostřed uděláme důlek a rozdrobíme do něj droždí. Postupně přiléváme vlažnou vodu promíchanou s olivovým olejem a vypracujeme hladké těsto, které necháme na teplém místě vykynout. Hrušky zbavíme jádřinců. Brambory, hrušky a sýr nakrájíme na tenké plátky. Plátky brambor a hrušek namočíme do studené vody. Vykynuté těsto rozdělíme na stejné 4 díly, z každého délu rozválíme oválný plát asi 3mm silný a opatrně ho přendáme na plech vyložený pečícím papírem. Každý plát poklademe okapanými plátky brambor a hrušek a sýrem. Přidáme kornoutky parmské šunky, posypeme rozmarýnem, osolíme, opepříme a pokapeme olivovým olejem. Pizzy pečeme asi 12 minut při 220°C.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

piškot |9. řijna 2014
1+++ Odpovědět
Alpenrose |19. července 2014
****** Odpovědět
i |17. července 2013
zkusím Odpovědět
lucahal |26. června 2013
mnam Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!