Staňte se našimi fanoušky na:

Zdravá pizza! Bez mouky!

Autor receptu: tvkjj (7 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: Bezlepkové
Dětská strava
Nízkokalorické
Vegetariánské
Zdravé
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
26× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Květák (hrnek by měl odpovídat asi třetině celé hlavy květáku) lehce pokrájíme a dáme do mixéru rozmixovat tak, aby květák vypadal trochu jako rýže. Takto rozmixovaný květák dáme na 8 min. do mikrovlnky. Mezitím co čekáme si můžeme nakrájet žampiony, cibuli, papriku,česnek a nastrouhat sýr. Když vyndáme květák z mikrovlnky, přidáme k němu půl hrnku nastrouhané mozzarely (nebo jiného sýru) a vejce. Směs pořádně zamícháme do sebe. POZOR! nezapomeňte, že je to horké, proto nepoužívejte ruce! :) Na plech rozetřeme trochu olivového oleje. Pokud směs už není tak horká, vyklopíme ji na plech a prsty ji rozšíříme do stran aby vznikla placka vysoká asi 0,5-1cm. Pokud horká je, dá se rozprostřít do stran i pomocí vidličky. Plech dáme do vyhřáté trouby na 180°. Necháme jej tam 10-15 min. Po vyndání z trouby pizzu potřeme rajčatovým protlakem (každý, kolik má rád). Zbylý sýr nasypeme rovnoměrně na protlak a totéž uděláme s cibulí,česnekem, paprikou a žampiony. Až máme na pizze vše (můžete si tam přidat, co máte rádi), dáme ji ještě na 10 min. do trouby. Po vytáhnutí nakrájíme jako pizzu a podáváme :) Dobrou, zdravou chuť !

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

sazinka |22. března 2014
like Odpovědět
Konato |6. července 2013
Výborné zeleninové jídlo. Odpovědět
silvie.andrejkova |6. července 2013
zajímavé,vyzkouším:-) Odpovědět
dree |21. června 2013
zajímavé bez mouky Odpovědět
Katty148 |12. června 2013
Super 1+ ! :) Odpovědět
Lada 3|23. ledna 2014
vyzkouším :-) Odpovědět
Dita10|9. července 2013
uloženo Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!