Staňte se našimi fanoušky na:

Papriková marmeláda (ostřejší)

Autor receptu: jaroslav.hulka (85 receptů)

Dobrá je ke grilovaným masům, na toasty a podobně.

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: Zdravé
(1 hlas)
Ohodnotit recept
13× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

  1. Chilli a červené papriky důkladně omyjeme a zbavíme je jádřinců. Nakrájíme je na kousky, které dáme do kastrolu spolu s olejem a octem. Necháme asi 1 hodinu odležet.
  2. Pak na mírném plameni vaříme cirka 30 minut. Propasírujeme, nebo umixujeme hodně najemno ponorným nástavcem.
  3. Dáme opět na plotnu, přidáme cukr a za stálého míchání vaříme asi 20 minut. Poté plníme do skleniček, zavíčkujeme a obrátíme dnem nahoru.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Monique |11. prosince 2013
zkusím Odpovědět
jaroslav.hulka |11. prosince 2013
Je taková více pikantní. Naše rodin jí už používá léta. :-) Odpovědět
Marie Čížková|19. července 2017
k čemu nebo na co používat nebo do čeho? Odpovědět
barbora 3|8. ledna 2014
perfektní recept pro taťku, díky za recept Odpovědět
Jitka 5|10. prosince 2013
možná zkusím udělat pro manžela Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!