Staňte se našimi fanoušky na:

Panettone

Autor receptu: +Bábrle+ (1284 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
9× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Uvedené množství surovin stačí na 2 bochánky. Droždí smícháme se lžičkou cukru a polovinou vlažného mléka. Dobře rozmícháme, přidáme ještě 2 lžíce mouky a našleháme. Takto připravíme řídké těstíčko, které necháme na teplém místě nakynout. Prosátou mouku smícháme se žloutky, vejci, solí, muškátovým oříškem, citron.kůrou, kandovaným ovocem (nakrájeným na drobné kousky) a rozinkami. Poté přidáme nakynutý kvásek, krátce propracujeme a nakonec vlijeme vlažnou rozehřátou Heru. Těsto důkladně vypracujeme a necháme na teplém místě asi 30 minut kynout. Vykynuté těsto zlehka propracujeme a vytvoříme z něj bochánek. Formu vysokou 12 cm o průměru 16 cm po obvodu vyložíme pergamenovým papírem potřeným tukem. Vložíme do ní bochánek a necháme dalších 30 minut kynout. Před pečením povrch nařízneme do kříže a potřeme rozšlehaným vejcem. Troubu předehřejeme na 200°C a panettone nejprve asi 20 minut zapékáme, potom teplotu snížíme na 160°C a dopékáme asi 40 minut. Po upečení necháme panettone asi 30 minut ve formě chladnout, potom ho vyklopíme na kovovou mřížku a po úplném vychladnutí sloupneme pergamenový papír.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Alma |20. dubna 2014
uloženo Odpovědět
yuzum |16. ledna 2014
ukládám :) Odpovědět
3Katka3 |9. listopadu 2013
vypadá moc krásně :) Odpovědět
Hrabča |28. května 2013
Výborné Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!