Staňte se našimi fanoušky na:

Páj se zmrzlinou

Autor receptu: Rentiér1946 (547 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
9× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Meruňky rozpůlíme a vypeckujeme,do mísy nasypeme mouku sůl a cukr. Máslo nakrájíme na kousky, přidáme do mísy a pomocí vidličky uděláme drobenku. Nakonec přidáme žloutek a p částech ledovou vodu. Vypracované těsto zabalíme do fólie a necháme asi hodinu odpočinout v lednici. Z přibližně 2/3 těsta vyválíme placku, přeneseme ji do vymazané koláčové formy (pomůžeme si válečkem), dno propícháme vidličkou a předpečeme při 190° asi 10-12 minut. Korpus necháme chvíli zchladnout, dno půotřeme marmeládou a zaplníme meruňkami. Zasypeme hnědým cukrem a trochou mleté skořice. Zbylé těsto vyválíme na placku a zakryjeme jí naplněný korpus, po obvodu přitlačíme, aby se těsta spojila. Pokud by nám zbylo nějaké těsto, vykrájíme z něj lístečky nebo jiné tvary a nalepíme na povrch páje. Vložíme do trouby předehřáté na 200° a pečeme 35-40 minut. Hotový páj nakrájíme na dílky a podáváme s kopečkem zmrzliny.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Dědeček Hříbeček |5. června 2014
1*** Odpovědět
josifek |13. září 2013
vyzkouším Odpovědět
Lucie10 |2. května 2013
o víkendu vyzkouším Odpovědět
Lucie10 |2. května 2013
super Odpovědět
Zorushka |1. května 2013
Dobrota :-) Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!